Pozorišni festival „Dani komedije“ u Jagodini neće biti održan na jesen, kako je najavljeno u martu, već sledeće godine, saopštio je Kulturni centar Jagodine.

Foto: Youtube screenshot

Odluka je doneta, kako je objavljeno na “Fejsbuk” stranici Kulturnog centra u Jagodini, zbog neizvesne situacije oko daljeg toka pandemije kovida -19 i zbog nemogućnosti da se u toku održavanja festivala sprovedu sve mere socijalne zaštite koje je propisala Vlada Srbije.

Festival “Dani komedije”, 49. po redu, trebalo je da bude održan od 20. do 27. marta, pa je zbog epidemije koronavirusa pomeren za jesen.

Organizatori su odlučili da festival ipak otkažu. Biće održan u svom tradicionalnom terminu od 20. do 27. marta 2021. godine sa istim repertoarom, redosledom predstava i pratećim programom, koji je bio planiran za ovu godinu.

Selektor, reditelj Nebojša Bradić odabrao je sedam predstava za 49. izdanje “Dana komedije”: “Jovanča na putu oko sveta”, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Zoltana Puškaša i u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, “Zla žena” Jovana Sterije Popovića, u režiji Ive Milošević i produkciji Narodnog pozorišta iz Subotice, “Vlast i njena opozicija”, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina i produkciji Narodnog pozorišta iz Niša.

U selekciji su i “Crna kutija” po tekstu Ane Đorđević, u režiji Andreja Nosova i koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta, “Gustav je kriv za sve” Kokana Mladenovića i Pozorišta „Deže Kostolanji” iz Subotice, Molijerov “Tartif” u režiji Igora Vuka Torbice i koprodukciji Narodnog pozorišta iz Sombora i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i “Korešpodencija”, po tekstu Borislava Pekića, u režiji Gorčina Stojanovića i produkciji Zvezdara teatra iz Beograda.

U čast nagrađenih planirana je predstava “Art” Jasmine Reze, u režiji Alise Stojanović i izvođenju glumaca Atelje 212.

Karte će važiti i za narednu godinu, a oni koji žele mogu ih vratiti na blagajni Kulturnog centra svakog dana od 8 do 13 časova, saopštio je Kulturni centar u Jagodini.

Izvor: KC Jagodina, Nova.rs