Влада Србије усвојиће данас нове мере које су договорене током консултација са медицинским делом Кризног штаба за борбу против вируса корона.

Pixabay

Нове седнице Кризног штаба, која је била најављена за данас, неће бити. Јуче су консултације представника Владе Србије и медицинског дела кризног штаба трајале око сат и по.

Медицински део Кризног штаба, али и лекари из ковид болница, траже пооштравање мера и затварање објеката на десет до 15 дана, како би се максимално смањили контакти.

Број новозаражених у Србији на дневном нивоу прелази 4.500, ковид болнице су пуне, од петка је један део КБЦ Звездара поново врћен у ковид систем, расте број пацијената на респиратору, али расте и број умрлих од последица ковид-19 на дневном нивоу.

За нама је викенд током кога су радиле само продавнице прехрамбене робе, апотеке и бензинске пумпе, све остало било је затворено.

Такав је био и прошли викенд, али очигледно да то није довољно јер број новозаражених није смањен.

Премијерка Србије Ана Брнабић јуче је, током обиласка лазаревачког села Јунковца, рекла да ће мере „сигурно морати да буду пооштрене“.

Она је навела да разуме здравствене раднике, али да се мора размишљати и о томе шта ће донети додатне рестрикције у смислу додатног кршења мера које не може да се контролише.

-Покушавамо да нађемо баланс и мислим да у томе успевамо, јер и даље имамо генерално доста добре показатеље и економске и здравствене – рекла је премијерка.

 

Извор: новости.рс