Vlada Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, a u okviru projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na Kovid-19“, opredelila je u ovoj godini za Dom zdravlja Veliko Gradište dva vozila hitne pomoći, i to TIP 1 (vozilo za prevoz pacijenata za hemodijalizu) i TIP 2 (sanitetsko vozilo).

Foto: DZVG

Dr Ljiljana Stevanović, direktorka Doma zdravlja Veliko Gradište, izjavila je da je dobijeno sanitetsko vozilo opremljeno medicinskim aparatima i pratećom opremom najnovije generacije, između ostalog defibrilatorom sa monitorom za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, EKG aparatom i aspiratorom, što omogućuje da se transport najugroženijih pacijenata na dodatnu dijagnostiku ili lečenje iz Doma zdravlja Veliko Gradište u druge referentne zdravstvene ustanove u Srbiji obavi u potpunosti bezbedno i kvalitetno.

Što se tiče prevoza pacijenata na dijalizu u najbliži dijalizni centar u Opštu bolnicu Požarevac, biće daleko kvalitetniji i udobnijem u konfornom i klimatizovanomsavremenom vozilu.
Direktorka Doma zdravlja, zaposleni ove zdravstvene ustanove kao i svi korisnici se zahvaljuju Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zdravlja na vrednoj donaciji.