Pete večeri festivala „Milivojev štap i šešir“, koji se održava onlajn u organizaciji CZK Požarevac, žiri je doneo odluku da za najbolju glumicu proglasi Violetu Pešić, za ulogu Olivere u predstavi „Opet plače, al’ sad od sreće“, Gradskog pozorišta Jagodina, po tekstu Novice Savića i u režiji Branka Popovića.

Nagrada za Slikovito kreirani lik dodeljena je Petru Mitiću za ulogu Radojka.

Žiri festivala radi u sastavu Vesna Stanković, glumica, Vera Zarić Mitrović, direktorka Narodne biblioteke Požarevac i Ljiljana Dabić, direktorka Galerije „Milena Pavlović Barili“.

Publika je u prilici da sve predstave koje su na programu festivala gleda svakog dana od 20 sati na zvaničnom kanalu Centra za kulturu Požarevac.

Svake večeri festivala dodeljuju se dve nagrade – za slikovito predstavljanje lika i glavnu nagradu – repliku Milivojevog štapa. Iz kruga celovečernjih dobitnika, najboljem glumcu/glumici biće dodeljena i replika Milivojevog šešira, čime će biti kompletirana nagrada.

Večeras od 20 časova, biće emitovan snimak predstave „Ožalošćena porodica“, Pozorište „Milivoje Živanović“ Požarevac, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Dragane Stojanović.

Autor: RTV Biser, Foto: CZK Požarevac