Аутор: РТВ „Бисер“

Забрана кретања почиње данас у 13 часова и трајаће до понедељка у 5 сати ујутро. Ипак, биће дозвољена 20-минутна шетња кућних љубимаца вечерас од 23х до 1х, као и сутра ујутро у периоду од 8х до 10х. Пензионери јутрос обавили куповину.

Најновије мере Владе, које подразумевају забрану кретања викендом, од данас у 13 часова до понедељка до пет ујутру, по мишљењу стручњака, требало би да дају резултате, односно да спрече драстичан број новозаражених.

Међу новим мерама, које су дефинисали кризни штабови за борбу против ковида 19, јесте и померања термина за одлазак у продавницу за старије од 65 – на суботу од четири до седам сати ујутру, уместо недељом у исто време, као што је био случај до сада.

Пооштрена је и мера забране окупљања и она сада подразумева да на једном месту не може бити више од две особе, које морају да поштују растојање од минимум два метра.

С друге стране, поништена је забрана извођења кућних љубимаца и власници ће сада моћи да их прошетају сваког дана између 23 сата и један после поноћи, као и недељом од осам до 10 сати ујутру. Кућног љубимца може извести само једна особа, у трајању од 20 минута, не даље од 200 метара од адресе пријављеног пребивалишта.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће полиција наредних дана оштро и ригорозно кажњавати кршење полицијског часа, најављујући да ће сви одреди полиције, од саобраћајне до посебних јединица, бити на пунктовима како би се контролисало поштовање мера и уредби Владе.

Све важне информације – бројеве телефона дежурних служби, маил адресе јавних установа, можете наћи у нашој издвојеној вести на линку: https://rtvbiser.rs/branicevski-okrug-sve-informacije-na-jednom-mestu/