Autor: RTV „Biser“

Zabrana kretanja počinje danas u 13 časova i trajaće do ponedeljka u 5 sati ujutro. Ipak, biće dozvoljena 20-minutna šetnja kućnih ljubimaca večeras od 23h do 1h, kao i sutra ujutro u periodu od 8h do 10h. Penzioneri jutros obavili kupovinu.

Najnovije mere Vlade, koje podrazumevaju zabranu kretanja vikendom, od danas u 13 časova do ponedeljka do pet ujutru, po mišljenju stručnjaka, trebalo bi da daju rezultate, odnosno da spreče drastičan broj novozaraženih.

Među novim merama, koje su definisali krizni štabovi za borbu protiv kovida 19, jeste i pomeranja termina za odlazak u prodavnicu za starije od 65 – na subotu od četiri do sedam sati ujutru, umesto nedeljom u isto vreme, kao što je bio slučaj do sada.

Pooštrena je i mera zabrane okupljanja i ona sada podrazumeva da na jednom mestu ne može biti više od dve osobe, koje moraju da poštuju rastojanje od minimum dva metra.

S druge strane, poništena je zabrana izvođenja kućnih ljubimaca i vlasnici će sada moći da ih prošetaju svakog dana između 23 sata i jedan posle ponoći, kao i nedeljom od osam do 10 sati ujutru. Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta, ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će policija narednih dana oštro i rigorozno kažnjavati kršenje policijskog časa, najavljujući da će svi odredi policije, od saobraćajne do posebnih jedinica, biti na punktovima kako bi se kontrolisalo poštovanje mera i uredbi Vlade.

Sve važne informacije – brojeve telefona dežurnih službi, mail adrese javnih ustanova, možete naći u našoj izdvojenoj vesti na linku: https://rtvbiser.rs/branicevski-okrug-sve-informacije-na-jednom-mestu/