Opština Veliko Gradište je na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu privukao veliki broj posetioca, a akcenat je stavila na predstojeću letnju sezonu.

Foto: RTV Biser

Direktorka Turističke organizacije Dajana Stojanović je istakla činjenicu da je prošle godine ostvareno preko 130 hiljada noćenja, što je dokaz prepoznatljivosti Velikog Gradišta i Srebrnog jezera.

Foto: RTV Biser

Srebrno jezero predstavljeno je kao najznačajnija turistička atrakcija sa svojim šetalištima, prelepim plažama, turističkim brodovima, atrakcijama na vodi, mnogobrojnim sportskim terenima na samoj obali i u okolini jezera, visoko kvalitetnim smeštajim objektima, odličnim restoranima, diskotekama, noćnim klubovima….

„Ono što posebno ističemo kao turistički proizvod su manifestacije, odnosno bogato kulturno turističko leto, od Festivala cveća i meda, preko Carevčevih dana, Ramskih sutona, Alaskih večeri, Pasuljijade, Sila festa, Gitarijade, pa do mnogobrojnih sportskih dešavanja. Na osnovu komentara i sugestija naših posetilaca prilagođavamo turističku ponudu“, istakla je Dajana Stojanović.

Foto: RTV Biser

Predsednik Opštine Dragan Milić, poželevši dobrodošlicu posetiocima štanda pozvao ih je da ovo leto provedu upravo na Srebrnom jezeru i Velikom Gradištu, sa svim lepotama koje nude. Prednost letovanja na Srebrnom jezeru je blizina Beograda, koje je sa Velikim Gradištem povezan dobrim putevima.

Možete da uživate u lepotama jezera, ili spa centrima, igrate tenis ili odbojku na pesku na samoj obali jezera, a deca mogu da igraju košarku u kampu Miloša Teodosića.

Foto: RTV Biser

„Uskoro počinje izgradnja jedne od najlepših marina na Dunavu, koje je Ministarstvo turizma, Vlada Republike Srbije i predsednik Srbije Akeksandar Vuči, prepoznali  kao vrlo značajnu destinaciju i gde se ulažu značajna sredstva za dalji razvoj“, ističe Milić.

Predsednik Milić preporučuje i obilazak Ramske tvrđave, gde je najlepši zalazak sunca na Dunavu. Osim toga turisti treba da posete Ljubičevo, Viminacijum, Golubačku tvrđavu, manastire Tumane i Nimnik…