Roditelje prvorođenih beba u 2023. godini primili su danas predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić i predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac.

Foto: velikogradiste.rs

Ove godine to su dva dečaka, rođena istog dana tokom novogodišnjih praznika – Vujadin, dete Magdalene i Darka Živkovića i Bogdan od roditelja Marije i Aleksandra Jovanovića.

“Ovo je najlepši poklon i za našu opštinu, dva momka koja su rođena u razmaku od jednog sata.“, čestitao je roditeljima na prinovi predsednik Milić, uz zahvalnost patronažnoj ekipi koja im mnogo pomaže.

Opština je za novorođenčad pripremila poklon paket sa opremom za bebe i dukat, a predsednik je ovom prilikom podsetio i na podršku koju opština pruža porodicama.

Između ostalog, i pored pomoći koju porodicama daje Republika Srbija, to je opremanje novorođenčeta, pomoć porodici za svaki novosklopljeni brak i naknada troškova za vantelesnu oplodnju.

Opština obezbeđuje novogodišnji i uskršnji slatki paket za svu decu, paket sa školskim proborom za đake prvake, besplatan vrtić, doručak za osnovce i prevoz za srednjoškolce koji ispunjavaju uslove kao i stipendije za najbolje studente i nagradu učenicima za ostvarene rezultate tokom redovnog školovanja.

Pored toga, svako treće i naredno dete ima pravo na besplatno korišćenje usluga produženog boravka u školi, besplatno korišćenje usluga u predškolskoj ustanovi (vrtiću), nabavku udžbenika, a porodica finansijsku podršku u vidu umanjenja poreza na imovinu. Preko opštine, ove porodice mogu dobiti i karticu “Tri plus“ kojom ostvaruju brojne pogodnosti i popuste.

Predsednik je podsetio i da je otvoreno besplatno klizalište za decu koje posećuje oko 300-400 mališana, a Deda Mraz je za novogodišnje praznike podelio oko 1.500 slatkih paketića u vrtiću, po gradu, na klizalištu, mesnim zajednicama, a posebno i socijalno-ugroženoj deci.

Pored čelnih ljudi opštine, prijemu su prisustvovale i direktorka Turističke organizacije, rukovodilac Odeljenja društvene delatnosti i zajedničke poslove Opštinske uprave kao i patronažne sestre Doma zdravlja Veliko Gradište.