U opštinskom zdanju u Velikom Gradištu, u ponedeljak 13. decembra, održaće se svečani skup povodom otvaranja renovirane sale Skupštine opštine koja je rekonstruisana sredstvima dodeljenim u okviru “Javnog poziva za dodelu godišnje nagrade za najbolju opštinsku/gradsku upravu u 2020. godini – za oblast transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave“.

Foto: RTV Biser

Javni poziv su finansijski podržali Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave i Stalna konferencija gradova i opština iz sredstava programa “Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – SwissPRO“, koji sprovodi UNOPS.

Ovom prilikom biće predstavljeno na koji način su rezultati projekta, koji je opština Veliko Gradište, u periodu 2016-2018, sprovodila u saradnji sa SKGO i uz finansijsku podršku UNDP-a i Švedske razvojne agencije (SIDA), kojim je uspostavljen lokalni budžetski portal, predstavljali osnov za dobijanje nagrade za transparetnost i učešće javnosti od strane MDULS i SKGO.
Prisutnima će se obratiti predstavnici ministarstva, opštine i navedenih organizacija.

Skup će biti održan u renoviranoj, velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 12,00 časova.