Milica Milosavljević iz Velikog Gradišta ovogodišnja je pobednica tradicionalnog plivanja za Časni krst u ovoj opštini. Kao nagrada pripali su joj krst i dukat, pokloni Crkve Svetog arhangela Gavrila i lokalne samouprave.

Foto: TOVG

Veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, obeležen je u Velikom Gradištu 15. put po redu, u organizaciji Crkve i podršku opštine i Turističke organizacije.

Na dunavskom keju, uz podršku brojnih građana, u konkurenciji se našlo 11 plivača. Muški deo ekipe dao je blagu prednost mladoj dami čime su, pored velike hrabrosti, pokazali i poštovanje prema svim ženama.

Plivanje su podržali i alasi Velikog Gradišta koji su u čamcima dočekali učesnike i vratili ih na obalu.

Tokom uručenja priznanja u crkvenom domu, sveštenik je istakao da je svaki učesnik plivanja koji je ušao u reku na Bogojavljanje pobednik, bez obzira što su do krsta neki stigli pre, a neki kasnije.

“Svi plivači koji u okviru Bogojavljenja skoče u osveštanu reku služitelji su Boga živoga, koji im je dao snagu i kome se uvek zahvaljujemo na blagodetima koje nam pruža.“, podsetio je okupljene.

Direktorka Turističke organizacije Branislavka Veličković poželela je svim učesnicima, a naročito mladoj Milici, da uvek budu zdravi, radosni i hrabri kao danas.

Svake godine plivanje za Časni krst privlači sve veći broj kako učesnika tako i posmatrača.

Izvor: TOVG