Prve večeri festivala publika će moći da pogleda film „Dalida“.

CZK

Festival muzičkog filma traje do 5. septembra, a osim „Dalide“, na programu su i filmovi „Električni orgazam za ljude iz budućnosti“, dokumentarni film Marije Vukić o 40. godina grupe Električni orgazam. Nakon projekcije filma biće organizovana tribina, na kojoj učestvuju autor Marija Vukić i Srđan Gojković Gile i koncert na gitari Srđana Gojkovića Gileta. Film i koncert, publiku očekuju 2. septembra.

Treće večeri Festivala, biće prikazan dokumentarni film „Pavaroti“, o čuvenom operskom pevaču Lučanu Pavarotiju, a četvrto veče rezervisano je za još jedan dokumentarni film o frontmenu grupe „Kud idijoti“ – „Tusta“. Nakon filma, takođe će biti organizovana tribina. Gost večeri biće Sandra Rančić, umetnički direktor festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam. Festival zatvara film „Džulijet“.

Svi programi počinju od 21 sat i besplatni su.

Posetioci će morati da se pridržavaju propisanih mera, pre svega na obavezno nošenje maski, poštovanje distance, korišćenje dezobarijera i sredstva za dezinfekciju na ulazu u salu Centra za kulturu.

Autor: RTV „Biser“