U opštini Veliko Gradište obeležen je Dan vatrogasaca i Dan prosvetnih radnika. Tim povodom, predsednik opštine Dragan Milić i predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac uručili su nagrade najuspešnijim radnicima u protekloj godini.

velikogradiste.rs

“Mislim da nije slučajno se desilo da ova dva praznika budu jedan dan razlike jer su obe profesije vrlo značajne.“, rekao je predsednik Milić, čestitajući praznik nagrađenima.

“Prosvetni radnici koji “bruse“ decu, koji od deteta stvaraju čoveka i koji, praktično, ga uvode u život, uče ga kako da se ponaša i šta da radi, i vatrogasci koji spašavaju imovinu i životeljudi. Mi imamo dobru prosvetu – imamo tri osnovne škole, dečji vrtić i srednju školu koje su za svaku pohvali i to svake godine rezultati pokazuju. Naša dedžca postižu dobre rezultate na republičkim takmičenjima, kod upisa na fakultet, srednju školu itd. Mi te rezultate nagrađujemo i to ćemo da nastavimo i ubuduće. Što se tiče vatrogasaca, ekipa koja radi svoj posao posebno je dala doprinos u ovo teško vreme korone gde su maksimalno dali sebe, gde su, zajendo sa zdravstvenim radnicima, lovcima i drugim ljudima koji se bave određenim poslovima, učestvovali u dezinfekciji, u deljenju paketa i raznim vrstama pomoći i uvek su tu kada treba – počev od gašenja požara, spašavanja imovine, ljudskih života i drugih poslova koji su neophodni za funkcionisanje i normalan život grašana u našoj lokalnoj samoupravi i šire.“, naveo je predsednik opštine, poželevši prosvetnim radnicima da rade kvalitetno kao i do sada, a vatrogascima da imaju što manje posla.

Ovom prilikom, najistaknutijim radnicima podeljene su prigodne novčane nagrade kao priznanje za njihov rad i izuzetan doprinos.

Među nagrađenima ove godine su Vera Stokić, profesorka ekonomske grupe predmeta i Aleksandra Dimitrijević, pedagog iz Srednje škole “Miloje Vasić“ Veliko Gradište, Snežana Atanacković, sekretar škole i Jovanka Jocić, radnica u kuhinji iz OŠ “Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište, Sanja Milošević, nastavnica matematike iz OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac, Irena Stojšić, nastavnica razredne nastave iz OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo, Svetlana Jevtić, vaspitačica iz Predškolske ustanove “Majski cvet“ Veliko Gradište, Vladimir Živadinović, nastavnik gitare iz Odeljenja Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ u Velikom Gradištu i Marijana Živković, prva i jedina žena vatrogasac spasilac iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Veliko Gradište.

Svečanom prijemu prisustvovali su i direktori prosvetnih ustanova, komandir jedinice iz Velikog Gradišta kao i rukovodioci lokalne samouprave.

Ovom prilikom, predsednik opštine je sa saradnicima obišao Vatrogasno-spasilačku jedinicu gde se upoznao s uslovima rada i opremom kojom raspolaže ova služba. U znak zahvalnosti za podršku opštine vatrogasci su predsedniku uručili sliku grada.

Izvor: velikogradiste.rs