Uroš Đurić je slikar, konceptualni umetnik, glumac. Učestvovao je u više igranih i dokumentarnih filmova, umetničkih akcija, radionica i u strip izdavaštvu. Jedan je od osnivača umetničke asocijacije Remont. Široj publici poznat je po svojoj ulozi Anđela u filmskoj trilogiji “Mi nismo anđeli”. Bavi se i grafičkim dizajnom. Sarađivao je sa “Del Arno bendom” na njihovom prvencu “Igraj dok te ne sruše”, kao i sa “DLM” na albumu “Prolećni dan”. Bio je  i sveznajući tragač kviza “Potera”. 

Vikipedija

Uroš Đurić je rođen u Beogradu, 4. decembra 1964. godine. Studirao je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kao i slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti. Na FLU je magistrirao 1998. na slikarskom odseku.

Početkom osamdesetih godina 20. veka, bio je jedan od protagonista beogradske pank scene, priključujući se bendu Urbana gerila kao bubnjar. Na likovnoj sceni je prisutan od 1989, pokretanjem Autonomističkog (anti)pokreta sa Stevanom Markušem, s kojim potpisuje Manifest autonomizma (1994). Učestvovao je u više umetničkih akcija, radionica, strip izdavaštvu, bavio se grafičkim dizajnom. Jedan je od osnivača umetničke asocijacije Remont, u okviru koje pokreće Galeriju Remont i istoimeni art magazin.

Autor: RTV Biser