Национални ЦЕРТ Републике Србије обавештава и упозорава све кориснике да је у току нова фишинг кампања која је усмерена на кориснике поштанских услуга.

Foto: Pixabay

Корисници могу добити е-пошту са обавештењем да је пристигао пакет корисника, али да није могао бити испоручен јер није уплаћен износ од 36,14 динара за царинске трошкове. Порука стиже са лажне адресе: Поште Србије “Постас@’’@поста.рс, са насловом: Ваш пакет није могао да буде испоручен 07.04.2021 јер није плаћена царина 36.14 РСД. У поруци е-поште се даље од корисника захтева да кликне на линк на којем пише “Да бисте потврдили испоруку вашег пакета Кликните овде“, након чега корисник наводно добија е-пошту или СМС поруку којом се потврђује испорука пошиљке. Кликом на понуђени линк корисник се преусмерава на лажну страницу за интернет плаћање Поште Србије, у којој се захтева унос података: Број платне картице, Име и Презиме, Рок трајања, као и ЦВВ2/ЦВЦ2 број картице. Сви подаци које корисник унесе на лажну форму могу бити злоупотребљени.

Препорука Националног ЦЕРТ-а је да сви корисници који добију овакву е-пошту, исту не отварају и да не уносе личне податке, већ да је трајно обришу.

Извор:  cert.rs