Vesti

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa udruženjem paraplegičara Mačvanskog okruga, održali su tribinu za mlade „Um na Drum“ za učenike srednje škole u Velikom Gradištu. Tribina je održana „online“ u skladu sa svim epidemiološkim merama.

Tribini su, pored više od 80 učenika srednje škole, prisustvovali i predstavnici lokalnog saveta za bezbednost saobraćaja kao i zaposleni u srednjoj školi.

Cilj tribine bio je da se prisutnima skrene pažnja na značaj bezbednog ponašanja, kao i na posledice koje se mogu desiti u suprotnom. Takođe, bilo je priča i o izgradnji ispravih stavova, promeni ponašanja i ukorenju novih znanja kako bi bili bezbedniji u saobraćaju.

Učenici su na kraju tribine, diskutovali na predmetnu temu, iznosili svoja mišljenja i stavove po pitanju njihove bezbednosti u saobraćaju i prenosili neka lična iskustva. Veliki uticaj na sve ostavila je i lična priča Slaviše Savića iz udruženja paraplegičara Mačvanskog okriga.

Agencija će i u buduće i u drugim lokalnim samoupravama nastaviti sa svojim preventivno-promotivnim aktivnostima kako ka mladima tako i ka ostalim ciljnim grupama a sve u cilju smanjenja broja i posledica saobraćajnih nezgoda.

Izvor: abs.gov.rs

Najčitanije objave