У свечаној сали Средње школе „Милоје Васић“ у Великом Градишту одржана је јавна трибина о безбедности у саобраћају коју је водила председница удружења „Будимо безбедни“ Деа Ђурђевић, уз учешће председника општине Велико Градиште Драгана Милића. 

Фото: http://velikogradiste.rs/

Општина је пружила подршку организацији трибине како би друштвено одговорним приступом грађанима упутила поруку да о њима брине и на овај начин. Том приликом, председник је захвалио ученицима на присуству, Деи која их је екуковала кроз своје животно искуство и скренула пажњу како би сутрадан требали да брину о својој и туђој безбедности. Захвалио је, такође, и директорки Школе Весни Новковић као и наставницима који су имали слуха да, заједно са општином, организују одржавање трибине затим Полицијској управи Велико Градиште која је веома заинтересована за безбедност у саобраћају те колегама из општине Слађану Марковићу и Златку Миленковићу, председнику и секретара Локалног савета за безбедност у саобраћају. Посебну захвалност Милић је упутио медијима који су омогућили да трибину прате и они који јој, због ситуације са пандемијом, нису присуствовали.

Он је нагласио да су ученици у годинама када треба да воде рачуна о себи и другима јер, како је рекао – нема репризе, упозоривши их на алкохол и друге ствари, и поручио им живе пуним плућима, да се баве спортом и шетају, али водећи рачуна о свему што их прати кроз живот.

Председница Удружења „Будимо безбедни“ и новинарка ТВ Пинк Деа, преживела је тешку саобраћајну незгоду. Ово удружење бави се подизањем безбедносне културе грађана, а овог пута фокус је био на безбедности у саобраћају, с обзиром на чињеницу да су сви активни учесници, али и потенцијалне жртве саобраћајних незгода.

Изневши статистику несрећа у саобраћају само од почетка ове године, она је упозорила на веома висок број као и чињеницу да свако од њих представља особу која има породицу и свој лични живот. Током трибине, Деа је описала своје искуство, од самог тренутка несреће и услова у саобраћају до дугог и трауматичног лечења.

Ова трибина је указала на значај одговорног понашања у саобраћају и поштовања прописа како би грађани схватили да се саобраћајна незгода може свакоме догодити и да су последице неодговорног понашања појединих учесника у саобраћају изузетно озбиљне.

Извор: http://velikogradiste.rs/