Vesti

U svečanoj sali Srednje škole „Miloje Vasić“ u Velikom Gradištu održana je javna tribina o bezbednosti u saobraćaju koju je vodila predsednica udruženja „Budimo bezbedni“ Dea Đurđević, uz učešće predsednika opštine Veliko Gradište Dragana Milića. 

Foto: http://velikogradiste.rs/

Opština je pružila podršku organizaciji tribine kako bi društveno odgovornim pristupom građanima uputila poruku da o njima brine i na ovaj način. Tom prilikom, predsednik je zahvalio učenicima na prisustvu, Dei koja ih je ekukovala kroz svoje životno iskustvo i skrenula pažnju kako bi sutradan trebali da brinu o svojoj i tuđoj bezbednosti. Zahvalio je, takođe, i direktorki Škole Vesni Novković kao i nastavnicima koji su imali sluha da, zajedno sa opštinom, organizuju održavanje tribine zatim Policijskoj upravi Veliko Gradište koja je veoma zainteresovana za bezbednost u saobraćaju te kolegama iz opštine Slađanu Markoviću i Zlatku Milenkoviću, predsedniku i sekretara Lokalnog saveta za bezbednost u saobraćaju. Posebnu zahvalnost Milić je uputio medijima koji su omogućili da tribinu prate i oni koji joj, zbog situacije sa pandemijom, nisu prisustvovali.

On je naglasio da su učenici u godinama kada treba da vode računa o sebi i drugima jer, kako je rekao – nema reprize, upozorivši ih na alkohol i druge stvari, i poručio im žive punim plućima, da se bave sportom i šetaju, ali vodeći računa o svemu što ih prati kroz život.

Predsednica Udruženja „Budimo bezbedni“ i novinarka TV Pink Dea, preživela je tešku saobraćajnu nezgodu. Ovo udruženje bavi se podizanjem bezbednosne kulture građana, a ovog puta fokus je bio na bezbednosti u saobraćaju, s obzirom na činjenicu da su svi aktivni učesnici, ali i potencijalne žrtve saobraćajnih nezgoda.

Iznevši statistiku nesreća u saobraćaju samo od početka ove godine, ona je upozorila na veoma visok broj kao i činjenicu da svako od njih predstavlja osobu koja ima porodicu i svoj lični život. Tokom tribine, Dea je opisala svoje iskustvo, od samog trenutka nesreće i uslova u saobraćaju do dugog i traumatičnog lečenja.

Ova tribina je ukazala na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju i poštovanja propisa kako bi građani shvatili da se saobraćajna nezgoda može svakome dogoditi i da su posledice neodgovornog ponašanja pojedinih učesnika u saobraćaju izuzetno ozbiljne.

Izvor: http://velikogradiste.rs/

Najčitanije objave