U okviru velike akcije pošumljavnja SBB fondacije i Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije „Da šume bude više. Da se lepše diše!“ u Požarevcu je juče zasađeno 500 stabala.

Foto: SBB fondacija

Zajedno sa  jednim od pobednika konkursa, Poljoprivrednom školom sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu, u ponedeljak su u okviru dvorišta škole zasađene sadnice hrasta lužnjaka, jasena i bele topole.

Kragujevac i Požarevac su jedni od gradova, ove sezone ćemo pošumljavati na čak 16 lokacija. Organizovali smo konkurs gde su se prijavljivale organizacije, lokalne samouprave, insistucijekoje su mogle da obezbede mehanizaciju i prostor gde će se saditi. Do kraja ove velike akcije pošumljavanja ćemo posaditi oko 13.000 stabala. Jasno je zbog čega je to važno – svima nama je neophodan kiseonik, hlad, zaustavljanje rasta temperature. Potvrde za ovo što radimo su brojne, jedna jeupravo došla i iz Glazgova sa COP-a 26 gde je jedan od zaključaka da mora da se zaustavi nelegalna seča šuma i radi na daljem pošumljavanju, kaoi edukaciji o zaštiti životne sredine”,rekla je Jovana Lukić CSR direktorka United Grupeidirektorka SBB fondacije.