Kompanije Mega Invest Duo 012 iz Velikog Gradišta i Silver Lake Investment iz Beograda planiraju da u turističkom naselju Beli Bagrem u Velikom Gradištu izgrade 187 apartmana u objektu ukupne bruto površine od 11.234 m2.

Foto: RTV Biser

Budući objekat je smešten u neposrednoj blizini Srebrnog jezera i akva parka.
Namena projektovanog objekta je 95% u funkciji turizma sa apartmanima i 5% trgovina na malo, navodi se u Urbanističkom projektu koji je izradio GP Bobing, a koji se nalazi na javnoj prezentaciji do 3. oktobra.
Planirano je da objekat bude spratnosti Su+P+3, dimenzija max 77,15m x 68,30m, a ostavljena je i mogućnost za dalju dogradnju. Projektovano je ukupno 156 parking mesta.

– Na predmetnoj lokaciji se planira izgradnja objekta u funkciji turizma sa apartmanima i to ukupno 187 (u proseku veličine od 20 do 55 m2) i poslovnom prostoru-lokalima u kojima je predviđena trgovina na malo, ukupno 6 lokala. Suterenska etaža je u delu prema ulici Karpatskoj namenjena stacionarnom saobraćaju. Zadni deo suterenske etaže je planiran za stanovanje tj. izgradnju apartmana i jednog lokala. U prizemlju su predviđeno je pet lokala sa ulazom iz Ulice Karpatske ostale povr{ine u priyemlju su stambene. Sve ostale nadzemne etaže namenjene su stanovanju sa ukupno 187 apartmana.

Ukupna neto površina objekta iznosiće 8.780 m2, dok površina obuhvaćena Urbanističkim projektom iznosi 4.637 m2.