Opština Veliko Gradište će u subotu, 29. maja, po drugi put, biti domaćin i pokrovitelj popularne trke pod nazivom Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu 2021 – olimpijska distanca, u organizaciji triatlon kluba 11TRI iz Beograda.

Foto: velikogradiste.rs

Trka se održava na prelepoj stazi kraj Srebrnog jezera (kod nasipa), na dva i po kilometra od Velikog Gradišta, poznatoj destinaciji za relaksaciju i ribolov, a poslednju deceniju i omiljeno mesto turista iz svih krajeva Srbije.

Kao odlična prilika za promociju države kao turističke i sportske destinacije, ova trka nije samo zabava, već promocija zdravog stila života za celu porodicu. Rame uz rame sa domaćim i stranim prvacima pokušajte da se takmičite i pobedite sebe.

Do sada je prijavljeno oko 170 učesnika. Takmičenje će početi u 14,00 časova, na plaži na Srebrnom jezeru kod brane (put ka Zatonju). Neposredno nakon završetka trke, počinje ceremonija proglašenja pobednika, a planirano vreme početka je 18:20 časova. Za prva tri mesta u trci Olimpijski triatlon, u apsolutnom plasmanu za muške i ženske takmičare, predviđena je i novčana nagrada.

Podršku manifestaciji pružiće Sportski savez opštine Veliko Gradište, Ministarstvo omladine i sporta i Srpska triatlon unija.

Izvor: velikogradište.rs