Zbog drastičnog povećanja zaraženih virusom korona, u sredu 12. januara trebalo bi da se održi sastanak na kome će biti razmatrana epidemiološka situacija i eventualne nove odluke o promeni modela nastave ili produžetka raspusta.

Foto: Pixabay

Na sastanku će učestvovati predstavnici Ministarstva prosvete, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, saznaje nezvanično „Blic“.

Oni će razmotriti sve parametre u vezi sa epidemiološkom situacijom i, prema potrebi, doneti nove odluke o eventualnoj promeni modela nastave.

– Ministarstvo prosvete prati epidemiološku situaciju i u skladu sa njom donosiće se i nove mere oko organizovanja nastave ili eventualnog produžetka raspusta – rečeno je nezvanično iz Ministarstva.

Eventualna odluka o promeni modela nastave biće objavljena u petak, 14. januara, tako da će učenici i nastavnici, pre svega u Vojvodini, gde nastava počinje 17. januara, biti blagovremeno obavešteni ukoliko budu donete nove mere, uključujući i one vezane za moguće produženje raspusta.

Za učenike iz centralne Srbije, kojima se raspust završava 24. januara, moguće nove mere biće razmatrane naknadno.