U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 143 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih je 14 iz Beograda, a ostali su iz Braničevskog okruga. Infekcija je potvrđena kod 72 pacijenta, za ostale čekamo rezultate testova.

Ilustracija/Pixabay

Tokom vikenda, od petka do nedelje hospitalizovano je 40 novih pacijenata. Tokom jučerašnjeg dana obavljena su 23 pregleda, od čega je još 13 osoba primljeno na bolničko lečenje. Nažalost, bila su i dva smrtna ishoda u kovid zoni. Reč je o ženi i muškarcu, 1946. i 1949. godište, oboje iz Braničevskog okruga.

Na respiratoru je trenutno sedam pacijenata, dok je šest na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Dodatni kiseonik prima 76 pacijenata. Ovi podaci govore i upozoravaju da se klinička slika kreće od srednje teške ka težoj.

Trenutno je infekcija potvrđena kod 28 zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih su dva zdravstvena radnika na bolničkom lečenju.

I dalje se apeluje na građane Braničevskog okruga da poštuju mere zaštite kako bi sprečili dodatno širenje infekcije, sačuvali živote i zdravstveni sistem.

U zelenoj zoni Opšte bolnice Požarevac trenutno je na lečenju 111 pacijenata.

Autor: RTV Biser, Izvor: OBP