U okviru projekta „Od lokalnog pazara do lokalne trpeze“ koji od juna 2022. godine sprovodi Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“, tokom poslednjih meseci nabavljena je oprema za ukupno 11 malih preduzeća i preduzetnika iz regiona Braničevo-Podunavlje.

Foto: RRA “Braničevo-Podunavlje”

Radi se o ukupno 28 komada različite profesionalne opreme namenjene ugostiteljstvu i proizvodnji hrane, ukupne vrednosti gotovo 2 miliona dinara bez PDV-a, koja će odabranim korisnicima pomoći da unaprede svoje poslovanje, odnosno kvalitet svojih proizvoda i usluga, kako bi bili što konkurentniji na tržištu.

Pored ovih korisnika, u projekat je uključeno još 20-ak ugostitelja i proizvođača hrane iz Regiona koji su imali priliku da iskoriste različite oblike podrške, poput obuka, mentoringa, razvoja novih receptura, promocije i poslovnog povezivanja. Kroz Projekat je uspostavljen i nov regionalni brend „Lokalni zalogaj“ koji će uključenima omogućiti bolju povezanost i efikasniju poslovnu komunikaciju kroz Android aplikaciju, sa ciljem
daljeg razvoja i promocije lokalnih proizvoda i autentične gastronomske ponude regiona
Braničevo-Podunavlje.