У ковид болници у Пожаревцу тренутно су на лечењу 93 пацијента са симптомима коронавируса. Сви, осим двоје из Београда, су из Браничевског округа.  

RTV Biser

Више од две трећине хоспитализованих позитивно је на коронавирус, док се за остале чекају резултати тестова.

У Браничевском округу и даље је велики број грађана којима је потребно болничко лечење. У четвртак, 11.марта, у црвеној зони било је 11 пријема у болницу и 10 отпуста на кућно лечење.

Тренутно су три пацијента  на неинвазивној вентилацији (НИВ), интубираних нема.

Клиничка слика хоспитализованих се поново погоршава, све је више људи са средње тешким и тежим облицима болести услед ковида 19.

Међу здравственим радницима тренутно  је инфекција потврђена код њих седморо, један је на болничком лечењу и доброг је стања.

Из болнице апелују на грађане да поштују све мере заштите. То се односи и на вакцинисане  – сви који су примили прву дозу морају поштовати све мере,а они који су ревакцинисани, требало би минимум још три недеље да се штите у потпуности.

Пракса показује да вакцинисане особе које оболе лакше подносе вирус и брже се опорављају, те зато позивамо све грађане који до сада нису примили вакцину, да то учине, стоји у саопштењу.

У зеленој зони тренутно је на болничком лечењу 146 лица.

 

Извор: bolpo