U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 69 pacijenata sa simptomima koronavirusa, svi su iz Braničevskog okruga. Infekcija je potvrđena kod više od 50 njih. Tokom jučerašnjeg dana bilo je 23 pregleda, od čega šest novih prijema na bolničko lečenje.

RTV Biser

Klinička slika kovid pacijenata kreće se od srednje ka teškoj. Veliki broj njih ima potrebu za kiseoničkom potporom. Jedna osoba nalazi se na respiratoru.

Kod 45 zdravstvenih radnika PSR testom potvrđena je infekcija kovidom 19, od kojih se desetoro nalazi na bolničkom lečenju. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

I dalje je uočljiv porast broja inficiranih u našem gradu i celom okrugu. Mole se građani da poštuju sve mere zaštite i da ne dovode u opasnost od zaraze ni sebe ni druge. Nosite maske, držite fizičku distancu, izbegavajte okupljanja u zatvorenom prostoru, redovno održavajte higijenu ruku, domaćinstva i poslovnog prostora, stoji u saopštenju.

Apeluje se na sugrađane koji nemaju preku potrebu za lakarsku pomoć, da ne dolaze u bolnicu jer tako povećavaju rizik od zaraze, koju kasnije mogu preneti i bližnjima