U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 135 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih je samo šest iz drugih gradova, a svi ostali iz Braničevskog okruga. Većina je pozitivna na kovid 19.

RTV „Biser“ arhiva

Кod sedam zdravstvenih radnika Opšte bolnice Požarevac potvrđen je koronavirus, od kojih su tri hospitalizovana, a ostali su u kućnoj izolaciji. Još dvoje njih čeka rezultate testiranja i nalaze se u samoizolaciji.

Tokom vikenda bilo je 20 novih prijema i 8 otpusta.

Na respiratorima su trenutno četiri pacijenta. Skoro stotinu hospitalizovanih priključeno je na kiseonik, sva kiseonična mesta su zauzeta.

Sve ovo govori da je u kovid bolnici i dalje evidentna teška klinička slika kod pacijenata. Već prilikom prijema većina njih ima teške simptome.

I dalje je evidentno opuštanje građana, naročito u danima vikenda kada su sva okolna izletišta i kupališta puna, a mere zaštite retko ko poštuje. Potenciramo da je to nedopustivo i neodgovorno u trenucima kada koronavirus odnosi živote za koje se naši zdravstveni radnici svakodnevno bore.

Iz bolnice i dalje apeluju na sve građane da se uzdržavaju od okupljanja na mestima gde je veći broj ljudi, te da izbegavaju bliže kontakte. Poštujte mere zaštite, sačuvajte svoje i tuđe zdravlje!

U „zelenoj zoni“ Opšte bolnice Požarevac nalazi se 117 pacijenata.

OBP