U ovom trenutku iz Srbije do Grčke je kolima moguće doći samo preko Bugarske, dok je pravac preko Severne Makedonije trenutno zatvoren.

Oia Santorini, Foto: Pixabay

Iako je Aleksandar Seničić pre koji dan izjavio da su granice otvorene i prema Severnoj Makedoniji, ova država je odložila je otvaranje svojih granica zbog rasta broja zaraženih virusom Covid-19.

Naime, ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče saopštio da će vratiti policijski čas zbog dodatnog širenja virusa u kritičnim regionima zemlje i dodao da je Vlada odlučila da uvede potpunu zabrana kretanja u svim opštinama Grada Skoplja, Kumanovu, Lipkovu, Štipu, Tetovu, kao i Bogovinju, Brvenici, Tearcu, Želinu i Jegunovcu počevši od četvrtka u 21.00 do ponedeljka u 5.00 časova.

Što se tiče ostalih mesta u Severnoj Makedoniji policijski čas za sve građane je u četvrtak od 21.00 do 5.00, a petak i za vikend od 16.00 do 5.00 narednog dana.

Do Grčke ni preko Albanije, ali može preko Bugarske ili avionom

Do Grčke se ne može ni preko Albanije jer za sada građani Srbije ne mogu da uđu u Crnu Goru, a verovatno je da će ova zabrana važiti i u naredne dve nedelje.

Da nije sve tako crno za one koji su željni morskog plaventnila govori podatak da se u Grčku iz Srbije može stići avionom.

Naime, aerodromi u Solunu i Atini će biti potpuno otvoreni od 15. juna.

Na kraju krajeva, uvek postoji opcija da se do Grčke dođe automobilom preko prijateljske Bugarske, a onda vas očekuju posebna pravila ponačanja na grčkim plažama zbog pandemije.

Izvor: Daljine.rs