Nekad su sve devojke želele da budu vitke kao Tvigi, manekenka koja je dominirala scenom i koja je i danas sinonim za mršavost. Smatra se da je upravo Tvigi pokrenula trend mršavih devojaka.

wannabemagazine

Lesli Loson, poznatija pod nadimkom Tvigi, rođena je 19. septembra 1949. godine. Imala je samo 16 godina kada je, u kratkom roku prešla put od anonimne srednjoškolke da internacionalnog supremodela – zahvaljujući krupnim očima i sitnoj građi, ali i kratkoj kosi koja je bila neobična za to vreme, postala je jedna od najupečatljivijih i najtraženijih manekenki sveta.

Proglašena je za lice 1966. godine, a njen specifični izgled postao je sinonim za duh modne scene te dekade.

Tvigi će postati prva zvezda koja je na velika vrata uvela androgeni izgled na modne piste. Njena kratka kosa i dugačke trepavica postale su najkopiraniji izgled tog vremena.

Dominirala je modnom scenom i u narednoj dekadi, ali je svoju karijeru proširila i na film, muziku i televiziju, gradeći reputaciju prave pop-kult ikone.

Tvigi je i dalje aktivna u svetu mode – već duže vreme bavi se kreiranjem odeće za žene njenih godina, vodi blog, pojavljuje se na velikim događajima… Takođe, njena autobiografska knjiga „Twiggy in Black and White“ završila je na listi bestselera, a poslednji album koji je objavila je „Romantically Yours“ iz 2011.

Autor: RTV Biser