Uz saradnju Sportskog Saveza Velikog Gradišta i triatlon kluba 11TRI i ove godine organizuje se triatlonska trka na Srebrnom jezeru – „Silver Lake triatlon na olimpijskoj distanci“, u nedelju, 18. juna, od 9:00 do 16:00 sati.

Preko 200 takmičara ovog olimpijskog sporta boriće se za pobedničko postolje plivajući u Srebrnom jezeru, vozeći bicikl nasipom po putu ka Zatonju i trčeći asfaltiranim stazama bez visinskih razlika kroz inspirišuću prirodu ovog kraja.

Pored olimpijskog, takmičari se takmiče i u sprint triatlonu kao i kroz kompanijske štafete koje sve više dobijaju na popularnosti.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo omladine i sporta – Srpska triatlonska unija i Opština Veliko Gradište – Sportski savez Velikog Gradišta.

Napomena: za potrebe trke biće zatvoren:

– put na relaciji Gradištanska brana do Zatonjske brane, Jezerska ulica u celosti od 9:30 do 12:50, a deonica puta Gradištanska brana do raskrsnice skretanja u Ostrovo od 9:30 do 15:30.

– pešačka staza od marine do Gradištanske ulice i deo Gradištanske ulice biće korišćen za trkače u periodu od 11:00 do 13:5