Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovalo je u junu u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ obuku za implementaciju novih osnova programa „Godine uzleta“ za 630 praktičara iz šest Predškolskih ustanova.

mpn.gov.rs

Obuke se organizuju za vaspitače, stručne saradnike i direktore predškolskih ustanova. Za preostalih 17 predškolskih ustanova, obuka za primenu novih osnova programa je odložena i biće realizovana u zavisnosti od epidemiološke situacije uživo uz poštovanje svih epidemiološkim mera ili onlajn.

U kontaktu sa Predškolskim ustanovama i lokalnim zavodima za javno zdravlje, a u odnosu na epidemiološku situaciju, raspoloživost prostora koji ispunjavaju propisane mere zaštite, za preostalih 17 predškolskih ustanova planiran je i organizovan nastavak obuka za implementaciju novih Osnova programa, na sledeći način:

– realizacije obuka uživo – od 12. 9. 2020. godine za zaposlene u predškolskim ustanovama iz Užica, Кosjerića, Subotice, Кikinde, Čukarice, Starog grada, Rakovice, Jagodine, Šapca, Bogatića, Zaječara i Čajetine;

– realizacija obuka onlajn – od 21. 09. 2020. godine za zaposlene u predškolskim ustanovama iz Кruševca, Vranja, Leskovca, Vlasotinca, Starog grada;

– realizacija onlajn obuke vezane za dokumentovanje za 5 predškolskih ustanova koje su obuku za implementaciju novih Osnova programa završile u junu (Požarevac, Mladenovac, Vršac, Sombor i Paraćin), biće u periodu od 10. do 16. 09. 2020. godine.

Autor: RTV „Biser“, Izvor: mpn.gov.rs