U Tehničkoj školi u Kostolcu otvorena je radionica sa šest novih “EMAX CNC” mašina.

pozarevac.rs

Ove mašine su namenjene za kompjutersku trodimenzionalnu – 3D obradu drveta, pločastih materijala, medij pana, lakih metala, aluminijuma, mesinga, plastike, za obradu u pojedinačnoj i malo serijskoj proizvodnji, odnosno za edukaciju i trening učenika.

Ukupna vrednost investicije, iz gradskog budžeta iznosi preko 4 miliona dinara, a škola je za uređivanje prostora uložila još 2 miliona dinara.

 

Nove prostorije je otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović, sa predsednikom Gradske opštine Kostolac Serdžom Krstanoskim i direktorom ove obrazovne ustanove dr Goranom Nestorovićem.
Gradonačelnik Pavlović je ovom prilikom istakao da će se nastaviti sa investicijama i u narednom periodu kako u ovoj obrazovnoj ustanovi tako i u drugima na teritoriji Grada Požarevca. Ova investicija je veoma značajna zato što radom na njoj učenici stiču funkcionalno obrazovanje koje je pored teoretskog obrazovanja veoma bitno. Prateći politiku predsednika Aleksandra Vučića Grad Požarevac je u prethodnom periodu za investicije u osnovne i srednje škole, kao i vrtiće izdvojio oko 100 miliona dinara na godišnjem nivou i to će nastaviti da radi u budućnosti.

Izvor/Foto: pozarevac.rs