Organizacija za međunarodnu saradnju nemačke vlade (GIZ) predala je Asocijaciji za zaštitu i očuvanje voda južne Srbije (WASS) zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva za 28 javnih komunalnih preduzeća članica tog udruženja, saopštila je Asocijacija.

Ilustracija

Paketi podrške sadrže ličnu zaštitnu opremu, odela, dezinfekciona sredstva, maske, rukavice, čizme, prskalice i vizire, namenjene zaposlenima u komunalnim sistemima na jugu Srbije.

“Želimo da damo posebnu podršku javnim komunalnim službama u borbi sa pandemijom izazvanom kovidom 19 u vidu zaštitne opreme i sredstava kako bi se mogla pružiti adekvatna usluga i odgovorti na visoke higijenske standarde u zaštiti postrojenja, radnih mesta, javnih površina i kako bi se na najbolji način mogli zaštiti radnici”, izjavio je menadžer GIZ-a za jugoistočnu Evropu Peter Volf (Wolf).

Ova pomoć je posebno značajna jer dolazi u trenutku kada je epidemiološka situacija najlošija od početka pandemije, ocenio je predsednik WASS-a Miloš Đorđević.

“Najvažniji aspekt ovakve podrške je to što će njene direktne pozitivne efekte osetiti građani, jer kvalitet komunalnih usluga direktno utiče na kvalitet života građana”, dodao je Đorđević.

GIZ je do sada komunalnim firmama u Srbiji donirao ovu vrstu pomoći u izbnosu od 67.000 EUR, navodi se u saopštenju Asocijacije.

Autor: eKapija