Vesti

U saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac povodom poslednjeg požara na deponiji Jeremijino polje zahtevaju odgovornost i smenu direktora JKP Komunalne službe Marka Marjanovića. Saopštenje prenosimo u celosti:

SSP je povodom poslednjeg požara na deponiji Jeremijino polje zahtevao odgovornost i smenu direktora JKP Komunalne službe Marka Marjanovića, jer se požar ovog leta ponavljao više puta, te je  izazvana potencijalna opasnost po zdravlje ljudi i nanešena velika materijalna šteta preduzeću i gradu. Prema poslednjim informacijama, izgoreo je i buldožer, čija je vrednost blizu 40 miliona dinara.

Prema dostupnim informacijama o biografiji direktora Marjanovića, može se zaključiti da on apsolutno ne ispunjava uslove za obavljanje ove funkcije, obzirom da je visoko obrazovanje stekao 2019.godine i da se nikada ranije nije bavio poslovima upravljanja otpadom, pa je neverovatno da neko sa ovakvom biografijom može da upravlja bilo kojim javnim preduzećem.

Ovo je samo još jedan dokaz kako Srpska napredna stranka novac i imovinu svih  Požarevljanja poverava nestručnom kadru.

Političku odgovornost mora da snosi i gradonačelnik, koji je bio saglasan sa postavljanjem Marka Marjanovića na mesto direktora JKP iako ne ispunjava uslove za obavljanje te funkcije.

SSP Požarevac će se i u narednom periodu baviti svim pitanjima od opšteg interesa po građane Požarevca.

 

Najčitanije objave