Странка слободе и правде Пожаревац упутило је саопштење за медије које преносимо у целости: 

Foto: SSP

Грађани се већ данима питају, чији су радници који немилице разарају ужи центар града изводећи некакве радове чији се крај не назире.

Градилишних табли нигде, па смо узалудно покушавали да их пронађемо и информишемо се о радовима које изводе, о томе ко је извођач радова, а ко стручни надзор и који је рок за завршетак радова.

Већ две недеље грађани питају ко је дозволио и у чијем интересу се ломе тек постављени тротоари, секу и раскопавају тек асфалтиране пешачке стазе и улице.

Без икакве сагласности и обавештења постављају се некакве инсталације чак и у стамбеним зградама које су приватно власништво.

Бесомучно се уништава тек постављена ифраструктура као да је то привтна прћија, а не имовина грађана Пожаревца.

Зашто градоначелник и градско веће ћуте ?

Вероватно зато што мисле да су већ навикли грађане на јавашлук и урбанистички хаос какав се не памти у новијој историји Пожаревца, па ће и ово уништавање инфраструктуре остати без одјека.

Очигледно је  да се ради о још једној закулисној радњи СНС-а  пред предстојеће изборе,  па зато цена коју ће на крају платити грађани уопште и није битна. Битно је опстати на власти јер губитак власти води до утврђивања одговорности за малверзације и корупцију

ССП Пожаревац  ће наставити да се бави свим питањима која су од интереса за грађане Пожаревца и указивати на незаконите и штетне активности локалне власти.