Извор, фото: еКапија

Сребрно језеро ускоро би могло да постане луксузно одмаралиште, а радови нису заустављени упркос кризи изазваној пандемијом коронавируса. Уз градњу аеродрома и нових смештајних капацитета, у плану су и додатни садржаји за рекреацију, који би могли подстаћи и спортски туризам. Наиме, Општина Велико Градиште и Туристичка организација расписале су јавну набавку за завршну фазу изградње хале спортова на Сребрном језеру.

Спортска хала се гради у насељу Бели Багрем, а процењена вредност јавне набавке без ПДВ-а је 4.291.666 динара. Одабрани извођач имаће рок од 45 календарских дана за завршетак радова.

Рок за подношење понуда је 15. мај, а више о тендеру погледајте ОВДЕ.

Подсетимо, на Сребрном језеру најављена је и градња аеродрома, а недавно је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре расписало је јавну набавку за израду Плана детаљне регулације, којим је потребно планирати локацију и услове за изградњу и коришћење полетно-слетних стаза (са вештачком конструкцијом и травнатом), комплетног система светлосног обележавања, терминалног објекта, гараже за паркирање опреме и средстава и ватрогасне базе, као и хангара за смештај ваздухоплова.

Такође, Планом детаљне регулације туристичког насеља Бели Багрем предвиђена је градња хотела високе категорије, али и луксузних вила, базена, као и додатно ширење плаже, а опширније о томе читајте у поебној вести. За градњу хотела, како је еKапија већ писала, између осталог заинтересовани су и немачки инвеститори.