Izvor, foto: eKapija

Srebrno jezero uskoro bi moglo da postane luksuzno odmaralište, a radovi nisu zaustavljeni uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa. Uz gradnju aerodroma i novih smeštajnih kapaciteta, u planu su i dodatni sadržaji za rekreaciju, koji bi mogli podstaći i sportski turizam. Naime, Opština Veliko Gradište i Turistička organizacija raspisale su javnu nabavku za završnu fazu izgradnje hale sportova na Srebrnom jezeru.

Sportska hala se gradi u naselju Beli Bagrem, a procenjena vrednost javne nabavke bez PDV-a je 4.291.666 dinara. Odabrani izvođač imaće rok od 45 kalendarskih dana za završetak radova.

Rok za podnošenje ponuda je 15. maj, a više o tenderu pogledajte OVDE.

Podsetimo, na Srebrnom jezeru najavljena je i gradnja aerodroma, a nedavno je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javnu nabavku za izradu Plana detaljne regulacije, kojim je potrebno planirati lokaciju i uslove za izgradnju i korišćenje poletno-sletnih staza (sa veštačkom konstrukcijom i travnatom), kompletnog sistema svetlosnog obeležavanja, terminalnog objekta, garaže za parkiranje opreme i sredstava i vatrogasne baze, kao i hangara za smeštaj vazduhoplova.

Takođe, Planom detaljne regulacije turističkog naselja Beli Bagrem predviđena je gradnja hotela visoke kategorije, ali i luksuznih vila, bazena, kao i dodatno širenje plaže, a opširnije o tome čitajte u poebnoj vesti. Za gradnju hotela, kako je eKapija već pisala, između ostalog zainteresovani su i nemački investitori.