Nakon 11 godina pauze, glumačka diva Sofija Loren (86) vraća se na filmsko platno. Dobila je jednu od glavnih uloga u filmu svoga sina, reditelja Edoarda Pontija, pišu italijanski mediji.

U Netflixovom filmu ‘The Life Ahead’ (Život je pred nama) Loren glumi gospođu Rozu, jevrejku koja je preživela Holokaust, a odlučila je da brine o napuštenom dečaku, siročiću iz Senegala.

Film je snimljen po istoimenom romanu francuskog spisatelja Romeina Garija „Madame Rosa“ i njegova je druga adaptacija (prva je iz 1978. s francuskom glumicom Simon Sinjore u glavnoj ulozi), premda njegovi tvorci tvrde da se ne radi o rimejku.

Premijera je održana u oktobru u Rimu, a film se odnedavno prikazuje i na Netflixu.

„Iskoristila sam šansu i prihvatila ulogu Roze, koja me podseća na majku“, rekla je vitalna glumica. Sa sinom je sarađivala već dvaput, poslednji put u filmu „Between Strangers“ pre 18 godina.

Edoardo je sin Sofije i poznatog italijanskog producenta Karla Pontija.

„Svojevremeno sam odlučila da usporim tempo snimanja jer sam želela više vremena da provodim s porodicom i svojim sinovima. Na kraju je ispalo da ne samo da sam usporila tempo snimanja, već sam u potpunosti prestala da glumim“, ispovedala se novinarima.

Rekla je i da je dobijala brojne ponude za uloge, ali da je nijedna nije dovoljno nadahnula kao ona gospođe Roze. Dodala je da njena saradnja s mlađim sinom kao rediteljem funkcioniše dobro jer su oboje perfekcionisti.

Kritičari kažu da je ova uloga poznate italijanske glumice sasvim neglamurozna te da nije isključeno da ova Oskarovka, čiji su partneri u filmovima s obeju strana Atlantika u prošlom veku bili Klark Gejbl, Keri Grant, Frenk Sinatra, Čarlton Heston i mnogi drugi, mogla ponovo naći u užem izboru za nagradu Američke filmske akademije.

Autor: Srna