Маринко Маџгаљ је био српски глумац, певач и телевизијски водитељ. Рођен је 21. августа 1978. године у Београду, али је већи део детињства провео у Kотору, где је одрастао. Дипломирао је 2000. године на Факултету драмских уметности у класи професорке Гордане Марић. Остварио је бројне позоришне, филмске и телевизијске улоге, а био је успешан и као певач и водитељ.

Фото: kurir.rs

Маринко је био омиљен како међу колегама, тако и код публике која га се радо сећа у улогама Чеда Веље у „Црном Груји“, Сафета Омеровића у „Рањеном Орлу“ и многим другим. Осим глумом, Маринко је био и музички орјентисан, а са Огњеном Амиџићем чинио је групу „Фламингоси“ која је изнедрила бројне хитове.

Маринко Маџгаљ преминуо је 26. марта 2016. године од последица рака панкреаса. Сахрањен је 29. марта на Новом бежанијском гробљу уз звуке песама „Један дан живота“, „Мама Хуанита“, „Болујем ја“, „Тихо ноћи“, „На те мислим“, „Што се боре мисли моје“.

У његову част, Андрија Милошевић, Слобода Мићаловић, Александар Срећковић Kубура, Милена Васић, Игор Дамњановић, Тамара Kрцуновић, Јелена Ступљанин, Марко Kон и Огњен Амиџић снимили су спот за песму под називом „Живот је лутрија“.

Они који су га познавали кажу “пре свега остаће упамћен као вечити дечак и права људина“.