Marinko Madžgalj je bio srpski glumac, pevač i televizijski voditelj. Rođen je 21. avgusta 1978. godine u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru, gde je odrastao. Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić. Ostvario je brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, a bio je uspešan i kao pevač i voditelj.

Foto: kurir.rs

Marinko je bio omiljen kako među kolegama, tako i kod publike koja ga se rado seća u ulogama Čeda Velje u „Crnom Gruji“, Safeta Omerovića u „Ranjenom Orlu“ i mnogim drugim. Osim glumom, Marinko je bio i muzički orjentisan, a sa Ognjenom Amidžićem činio je grupu „Flamingosi“ koja je iznedrila brojne hitove.

Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta 2016. godine od posledica raka pankreasa. Sahranjen je 29. marta na Novom bežanijskom groblju uz zvuke pesama „Jedan dan života“, „Mama Huanita“, „Bolujem ja“, „Tiho noći“, „Na te mislim“, „Što se bore misli moje“.

U njegovu čast, Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, Aleksandar Srećković Kubura, Milena Vasić, Igor Damnjanović, Tamara Krcunović, Jelena Stupljanin, Marko Kon i Ognjen Amidžić snimili su spot za pesmu pod nazivom „Život je lutrija“.

Oni koji su ga poznavali kažu “pre svega ostaće upamćen kao večiti dečak i prava ljudina“.