Praksa da se napamet očitava voda na vodomerima u Požarevcu se nastavlja, tako da se osim nepreciznih računa, povećava i broj skupih sudskih procesa koji se vode protiv građana, stoji u saopštenju GrO SSP Požarevac koje prenosimo u celosti.

SSP Pozarevac

Ovakvim nepreciznim očitavanjem običnih i tzv. elektronskih vodomera, dolazi do povrede kolektivnog interesa potrošača i njihovog obmanjivanja. Nekada vam stigne račun od 300,00 dinara a nekad od 3.000,00 i više dinara. A onda vas vodovodna služba upućuje da sami očitavate vodomere na nekakve ceduljice i da to nosite u gore pomenuto preduzeće.

Ovakvi paušalni računi krše Zakon o zaštiti potrošača jer su u njima upisani iznosi po principu “ koliko nam treba”. Osim toga voda u Požarevcu je sumnjivog mirisa i ako se kaže da se redovno pregleda i da je ispravna, građanima se ne dostavlja na uvid ekspertiza vode sa jasnim vrednostima i potpisima lica koja za tu ekspertizu odgovaraju.

Upozoravamo da su građani u pojedinim gradovima Srbije dobili presudu Evropskog suda po kome ne moraju da plaćaju neispravnu vodu za piće.

Zbog svega izloženog GrO SSP Požarevac zahteva smenu direktora pomenutog preduzeća Aleksandra Dimitrijevića.