У редакцију РТВ Бисер стигло је саопштење за јавност Градског одбора Странке слободе и правде Пожаревац које вам преносимо у целости:

SSP Pozarevac

Какво је право стање у јавним предузећима у Пожаревцу сигурно нећемо сазнати за време ове власти СНС-а. Међутим, чак ни ова и оваква власт није успела да прикрије неуспешно пословање већине јавних предузећа која за инвестиције користе субвенције из градског буџета, јер лошим пословањем не могу да дођу до значајнијих сопствених средстава. Само у првом кварталу ове године већина јавних предузећа исказала је губитке. Неки се правдају лошом математиком а неки временским приликама, али губици се нису могли сакрити ни поред „пеглања“ буџета.

Коначно се није могло сакрити ни вишегодишње запошљавање страначких кадрова и више од дозвољеног броја у чему предњачи ЈКП Водовод и канализација са 11, а одмах за њим и ЈП Топлификација са 8 више запослених радника од Законом о буџетском систему дозвољеног броја. Сада се јасно види да су јавна предузећа плен локалне СНС власти која се одавно отуђила од грађана. Недомаћинско управљање јавним предузећима и многобројне афере су довеле до тога да питање комуналног отпада није решено па се смеће из наших села не износи, а дивљих депонија је све више. Није решено ни питање здраве пијаће воде, као ни питање пречишћавања отпадних вода. Ваздух који дишемо је све загађенији.

Бахатост и небрига кулминирају као и недомаћинско управљање јавним средствима, док се СНС гарнитуре међусобно гложе и смењују. Сиромаштво је све веће, а Пожаревац се претвара у варошицу.

Имамо план да заједно са грађанима променимо неодрживо стање у нашем граду,  план за дан после. Зато ћемо и убудуће обавештавати јавност о свим малверзацијама локалне власти у претходних 9 година.

Може Пожаревац.