Saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac od 17.10.2023. prenosimo u celosti.

IMG-76d72e2df87608014f819b941c2f155d-V

Grejanje u Požarevcu je nedavnom odlukom odbornika Skupštine Grada Požarevca poskupelo. Grejna sezona je počela, ali polovina korisnika u gradu još uvek nema tople radijatore.

Negde pucaju cevi, negde rekonstrukcija toplifikacione mreže nije završena na vreme, negde više grejanje ni ne može biti zadovoljavajućeg kvaliteta jer se u proteklih 11 godina nije razvijala infrastruktura, a širenje toplovoda na nove korisnike ostalo je samo još jedno prazno obećanje. Sve ovo i trpe i plaćaju građani Požarevca.

I možemo mi sada pozvati novog v.d. direktora JP Toplifikacija Predraga Jankovića da se obrati građanima, da saopšti zbog čega polovina korisnika nema grejanje, da kaže kada građani mogu očekivati redovno snabdevanje toplotnom energijom, da objasni kako će građani platiti račune za sve skuplju struju koju sada troše da bi se ugrejali, ali smo sva ta pitanja već godinama unazad postavljali i prethodnom v.d. direktoru. Građani odgovore nikada nisu dobili, a kao što vidimo način na koji se upravlja ovim preduzećem i ovim gradom se nije promenio.

Dakle, personalne promene unutar nakaradnog sistema SNS režima ne mogu  i neće proizvesti suštinski ništa bolje i drugačije po građane. Za tako nešto je potrebno smeniti ovaj režim

Otuda GrO SSP Požarevac pita gradonačelnika Požarevca Sašu Pavlovića koji upravlja gradom koji grejna sezona svake godine iznenadi, gradom u kome su putevi u rupama i zakrpama, u kome se hiljade kubika pijaće vode izliva gradskim ulicama, u kome ljudi nemaju gde da se zaposle i veoma teško žive, gradom u kome cvetaju bahatost, kriminal i korupcija, da li mu je možda palo na pamet da poput nekih svojih kolega iz drugih gradova podnese ostavku?