Saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac prenosimo u celosti.

Foto: SSP Požarevac

Direktore Stojanoviću, zašto propada i da li je bezbedan Avantura park u Ljubičevu?

Otvoren na prostoru ergele Ljubičevo, najavljivan kao projekat koji će oplemeniti turističku ponudu našeg grada i deci omogućiti da kvalitetno provedu slobodno vreme, ovaj park danas ne deluje niti primamljivo za turiste, niti bezbedno za decu kojoj je namenjen.

Ako se sadašnje stanje pripisuje oštećenju sprava usled njihove svakodnevne upotrebe, nejasno je zašto se od strane JP “Ljubičevo” ništa nije preduzimalo na planu održavanja, popravki i redovnog servisiranja platformi i prepreka koje koriste deca. Sa druge strane, ukoliko je ove prepreke neko namerno oštetio, moramo da pitamo gde se radnik obezbeđenja nalazio kada se to dešavalo, jer JP “Ljubičevo” svake godine izdvaja 2,6 miliona dinara za usluge privatnog fizičkog obezbeđenja. Prema dostupnoj dokumentaciji, usluga obezeđenja se vrši radnim danima, subotom i nedeljom, u dve smene, popodnevnoj i noćnoj, a radnik obezbeđenja ima obavezu da obilazi sve objekate u krugu JP „Ljubičevo“ uključujući i Avantura park.

Dakle ni u jednom slučaju nema opravdanja za sadašnje stanje ovog parka, plaćenog novcem građana, namenjenog deci, a poverenog JP “Ljubičevo” na upravljanje.

Otuda SSP Požarevac direktoru JP “Ljubičevo” Mirku Stojanoviću postavlja sledeća pitanja:

Zašto ste dozvolili propadanje Avantura parka u Ljubičevu? Da li je primereno da se ovaj park i dalje nalazi u turističkoj ponudi grada? Zašto se sprave u parku koje koriste deca uzrasta od 5 do 12 godina ne održavaju redovno?

Da li su sprave u parku bezbedne za upotrebu i da li je ugrožena bezbednost dece koja tamo dolaze? Zašto niste postavili oznake upozorenja i zabrane upotrebe sprava koje su očigledno oštećene i nebezbedne? Da li će i kada ove sprave biti popravljene i koliko će to ponovo koštati građane Požarevca?

Gde se tačno nalazi lavirint na prostoru ergele Ljubičevo za koji ste još 2018. godine izjavili da je izgrađen sadnjom 10 vrsta biljaka, da se prostire na površini od 2 hektara, a da mu je vrednost 6 miliona dinara?