Saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac povodom osvetljenje fasade objekta “Starog načelstva” prenosimo u celosti.

Foto: RTV Biser

340.000 eura će građane Požarevca koštati osvetljenje fasade objekta “Starog načelstva”. Raspisan je i konkurs za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima. Poređenja radi, budžetska izdvajanja Grada Požarevca za poljoprivredu i ruralni razvoj su u istom iznosu kao i cena pomenutog osvetljenja.

Ovakvo ophođenje prema gradskom budžetu, a samim tim i prema potrebama građana više nikoga ni ne čudi, jer je to samo nastavak “pa šta” politike koju sprovodi ova gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem.

Shodno takvoj politici, ovaj režim je novcem Požarevljana nekoliko klupa i stabala u Sunčanom parku platio 250.000 eura, veštačku travu na fudbalskom terenu 500.000 eura, automobil koji je između ostalog morao da ima trozonski klima uređaj, uređaj za pranje farova, tonirana stakla, zadnju kameru za parkiranje, elektropodesive, sklopive i grejane spoljašnje retrovizore 41.000 eura, a gotovo 40.000 eura je koštao sistem za grejanje za balon-halu koji tamo iz nekog razloga nikada nije ni proradio. Eto, sada ćemo za osvetljenje zgrade platiti isto koliko izdvajamo za poljoprivredu. I opet, pa šta!

Sa druge strane, kada je reč o realnim potrebama građana, mi živimo 11 godina praznih obećanja ovog režima, dok Požarevac ubrzano gubi sve atribute grada. Dovoljno je navesti kao primer problem grejanja u gradu čije su rešavanje obećali do 2020. godine izgradnjom prepumpne stanice vredne 4 miliona eura. I opet ništa, i opet pa šta. Sada je taj isti projekat u novim planovima u kojima piše da je potrebno više od 5 godina za realizaciju, a cena je dostigla 8,5 miliona eura. Dakle ništa urađeno nije niti će u dogledno vreme, problem grejanja nije rešen već se samo produbljuje, a na razlici u ceni već gubimo 4,5 miliona eura. Ta razlika je jedan zatvoreni bazen o kome Požarevljani maštaju decenijama. Umesto toga ostaje nam da se radujemo jer 2027. godine dolazi EXPO.

Dakle može drugačije, ali je potrebno znanje, ideja, zalaganje, a pre svega volja i namera da se ovim gradom upravlja u interesu svih građana.