Ruski trgovinski lanac Svetofor, u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, započeo je ekspanziju na srpskom tržištu.

Ilustracija/Pixabay

Kako prenosi portal Retail Serbia, ruska pridružnica u Srbiji kupila je prve lokacije širom zemlje na kojima planira da i zvanično započne svoje poslovanje.

Kako je sredinom avgusta najavljeno iz filijale ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu planirano je otvaranje najmanje 100 marketa prosečne površine od oko 1.000 m2.

Navedeno je da planiraju da rade direktno s proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačko maržom, a istkli su i da će njihove cene biti 20% niže od prosečih.

MERE je pridružnica ruske Torgservis grupe, osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor (u prevodu: Semafor) i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit.

Retail Serbia navodi i da ruski diskonter uskoro planira i otvaranje prvih prodavnica u Grčoj, gde aktivno traži lokacije, dok u Atini, Solunu i Patri već radi na uređenju zakupljenih prostora.

Autor: Reatil Srbija