Ruski prehrambeni lanac MERE ulazi na srpsko maloprodajno tržište, a najavljuje da će njegove cene biti 20 odsto niže od prosečnih, javlja portal Retail Serbia.

Retail Srbija

Kako se navodi, MERE je pridružnica ruske Torgservis grupe, osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom „Svetofor“ i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit.

„Do sada smo otvorili 1.500 diskont marketa i poslujemo u deset zemalja. Došlo je vreme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište sa bar 100 marketa i prosečnom površinom od oko 1.000 kvadrata“, kazali su u filijali ruske kompanije u Srbiji.

Dodaju da planiraju da rade „direktno s proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačko maržom“.

Ulaskom na nemačko tržište, MERE je bio prinuđen da, zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama, privremeno zatvori svoje prodavnice.

Portal navodi da su u ponudi ruskog diskontera prisutni i neki srpski proizvodi.

U regionu kompanija poseduje diskont markete u Rumuniji i planira da, pored Srbije, poslovanje proširi i na tržište Grčke.

Diskonti MERE prostiru se na površinama od 800 do 1.200 kvadrata i nude od 1.500 do 2.000 raznovrsnih artikala, navodi portal Retail Serbia.

Autor: Retail Srbija