Plamen radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, ove godine zapaljen je u petak 11. marta u Čačku. I ove godine deca širom Srbije takmičiće se u 10 sportova. SIMOVCI su nestrpljivo čekali da turniri počnu, tako da su već završena tri regionalna turnira u šahu. Već se znaju pobednici turnira u Sremskoj Mitrovici, Beogradu i Kraljevu.


U nedelju, 20. marta, Požarevac će biti domaćin prvog regionalnog turnira u rukometu. Takmičenje će se održati u Sportskom centru. Na takmičenju će učestvovati najbolji mladi rukometaši i rukometašice iz regiona i to uzrasta 2008. godište i mlađi. Plasman na državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ostvaruje prvoplasirana ekipa.

U Srbiji je ove godine u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih startovala ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo prirodu“. Radionice, kao i „zeleni poligon“ su deo kampanje „Svet bez otpada“, koju na globalnom nivou sprovodi kompanija Coca Cola, dugogodišnji prijatelj Sportskih igara mladih. Planirano je da se ove ekološke radionice održe širom Srbije.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Za decu su svi programi besplatni. Zdravlja i bezbednost dece su na prvom mestu tako da se sva takmičanja održavaju u skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije u zaštiti od korona virusa.