Danas je u ulici Jovana Šerbanovića, preko puta Doma zdravlja Požarevac, obeležen početak projekta “Reciklažom za čistiji Požarevac” u okviru koga je postavljeno eko ostrvo za odvajanje PET flaša, limenki, papira i kartona.

Foto: RTV Biser

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, kompanija Bambi i operater ambalažnog otpada kompanija Sekopak postavili su reciklažno ostrvo čime su građani dobili  priliku da se direktno uključe u očuvanje životne sredine grada i edukaciju o primarnoj selekciji otpada.

Foto: RTV Biser

Ivan Jovanović, menadžer korporativnih poslova i održivosti kompanije Bambi se zahvalio kompaniji Sekopak i Gradu Požarevcu koji su pomogli da se organizuje ova akcija. Postavljanje reciklažnog ostrva pratilo je i predstavljanje rezultata projekta „Mala škola reciklaže“ koja je bila uvod u kampanju širenja ekološke svesti naročito među najmlađima, a u kojoj je učestvovalo sedam osnovnih škola sa teritorije Grada Požarevca.

Foto: RTV Biser

Violeta Belanović, generalna direktorka kompanija Sekopak je rekla da je ovo je početak saradnje sa gradom  Požerevcem. Akciju su počeli u saradnji sa kompanijom Bambi sprovođenjem edukacije najmlađih kako sprovesti primarnu selekciju, šta raditi sa ambalažom na koji je način adekvatno  je odložiti, a da će oni to znanje podeliti  sa svojim roditeljima, komšijama, prijateljima… „Nadamo se da će građani Požarevca raditi primarnu selekciju, razdvajati ambalažni otpad i donositi u ovo reciklažno ostrvo“, istakla je Belanović.

Foto: RTV Biser

Slaviša Stojadinović, direktor pobedničke Osnovne škole ”Miloš Savić” iz Lučice istakao je važnost organizovanja ovakvih akcija i da je korisno da učenici rade na razvijanju ekološke svesti i da učestvuju u zaštiti životne sredine.

Foto: RTV Biser

Zahvalnice i prigodne poklone dobili su i predstavnici osnovnih škola: ,,Sveti Sava“, ,,Desanka Maksimović“, „Božidar Dimitrijević Kozica“, ,,Vuk Stefanović Karadžić“, ,,Sveti Vladika Nikolaj“, ,,Dositej Obradović“ i ,,Kralj Aleksandar Prvi“.

Foto: RTV Biser