U okviru realizacije Odluke o finansijskoj podršci energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Žagubica za 2021. godinu (u daljem tekstu Odluka), a u skladu sa članom 2. Odluke, raspisuje se Javni poziv radi izbora privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Foto: RTV Biser

Mere energetske sanacije u domaćinstvima predviđene Odlukom, sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji opštine Žagubica.

Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog poziva.

Za ovaj projekat je ukupno izdvojeno 2 miliona dinara. Postoje tri mere: zamena stolarije za šta je izdvojeno 1.600.000 dinara, za zamenu kotlova 280.000 dinara i za ugradnju solarnih kolektora za grejanje tople vode 120.000 dinara.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Žagubica.

Dokumentaciju možete preuzeti na sledećem linku:http://zagubica.org.rs/index.php/68-energetske-sanacije-u-domacinstvima/2374-energetska-sanacija-domacinstva.

Izvor: opština žagubica