Vesti

Nadoknade za nezaposlene porodilje, jednokratna pomoć za svako novorođenče, besplatan prevoz i besplatan boravak u vrtiću, lokalnu samoupravu opštine Žagubica stavlja u red lokalnih samouprava koje na pravi način prepoznaju potrebe svojih sugrađana.

Foto: Opština Žagubica/Vrtić Poletarac

Nedavno su završeni i radovi na proširenju Predškolske ustanove „Poletarac“ u Žagubici, koje je obišao pomoćnik predsednika opštine Žagubica Dušan Milosavljević, i tom prilikom podsetio na mere populacione politike koje sprovodi lokalna samouprava u saradnji sa nadležnim ministarstvima.

Pomoćnik Milosavljević podsetio je da je predsednik opštine Safet Pavlović, među prvim u Republici izdejstvovao da se iz budžeta lokalne samouprave finansira besplatan boravak dece u vrtiću, besplatan prevoz građana na teritoriji opštine, devet meseci po 15 000 dinara za nezaposlene porodilje i 20 000 dinara za svako novorođeno dete. Ovakvim aktivnostima i merama stimuliše se povećanje nataliteta u opštini Žagubica, zaključio je pomoćnik Dušan Milosavljević.

Prilikom obilaska novih prostorija za smeštaj dece, direktorka PU „Poletarac“ Vanja Milutinović, istakla je da je u toku opremanje grupa nameštajem, koji je obezbeđen iz budžeta lokalne samouprave opštine Žagubica.

Izvor: .zagubica.org.rs

Najčitanije objave