Građani koji čekaju rezultate PCR testa na COVID-19 mogu da se prijave na besplatni automatski servis na portalu eUprave i dobiju obaveštenje onog trenutka kada im bude gotov rezultat, rekao je direktor kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Ilustracija/Pexels

„Usluga je jednostavna, u tri koraka. Na naslovnoj strani portala postoji informacija o njoj, kada građani odu na stranicu, popune JMBG, obavezan je i mejl, opciono je broj mobilnog telefona. Dobijaće notifikacije onog trenutka kada je njihov test završen. Usluga je besplatna, a poruke koje šaljemo građanima ne sadrži informaciju da li je test pozitivan ili negativan već samo informaciju kada je gotov test, da budu pravovremeno obavešteni i ne moraju do ambulante da bi se informisali o testu“, objasio je Jovanović.

Ukoliko žele da vide rezultat, građani treba da odu na portal ezdravlje.gov.rs.

„Rezultat se može preuzeti elektronski na portalu www.e-zdravlje.gov.rs korišćenjem naloga na portalu eUprava ili unošenjem serijskog broja kartice zdravstvenog osiguranja i LBO broja. Takođe, rezultat se može preuzeti i u ambulanti gde je uzet uzorak za test. Da biste koristili ovu uslugu ne morate biti registrovani korisnik Portala eUprava“, navedeno je u objašnjenju.

Autor: N1