U organizaciji Centra za kulturu Kostolac i Psihološkog centra Kostolac u utorak, 06. jula održana je promocija romana „Kazaljke Starog Sata„ čiji je autor mlada Kostolčanka Dunja Vulić.

Foto: facebook.com/CZKKostolac/

O knjizi su govorili Olivera Hajrović, rukovodilac Psihološkog centra Kostolac; Slavica Jovanović, recezent knjige i predsednik Književne zajednice Požarevca; Gordana Slavković, profesor srpskog jezika i književnosti iz Osnovne škole „Jovan Cvijić„ u Kostolcu; Nenad Ž. Milošević profesor srpskog jezika i književnosti i lektor, i na kraju sama autorka knjige.
U pitanju je zanimljiva topla, duhovita, alegorijska priča o bliskosti i prijateljstvu u kojoj se prepliću niti detinjstva, mladosti i nastupajućeg odraslog doba. Priča je lepršava, ali psihološki izuzetno složena i duboka. Na lak i jednostavan način, ona nas podstiče na promišljanje o univerzalnim ljudskim vrednostima koje obezbeđuju povezanost uprkos našim različitostima, prolaznosti i nepredivosti životnih tokova.
Mladi Psihološkog centra Kostolac i redakcije časopisa „Glas mladih „ čiji je i Dunja član, uzeli su aktivno učešće u organizaciji i realizaciji promocije: Milica Ristić je veoma lepo i izražajno pročitala delove iz Dunjine knjige, dok je Janja Kopun, u ime redakcije časopisa autorki postavila zanimljiva pitanja o motivima, toku nastanka i sadržaju knjige.
Posebnu draž promociji dala je Marija Dražić koja je svojim veličanstvenim glasom oplemenila muzički deo programa.
Izvor: facebook.com/CZKKostolac