Ledenim danima i zimi, kako kažu meteorolozi – došao je kraj! Sudeći po najavama, proleće nam kuca na vrata, te nas očekuju još topliji dani koji će se zadržati sve do kraja meseca.

Pixabay

Meteorolog Nedeljko Todorović za TV Vesti kaže da se lagano opraštamo od hladnih dana, kao i da nas uskoro očekuju i temperature do 20 stepeni. Todorović je najavio i da će ponovni pad temperatura biti krajem februara i početkom marta.

Negde krajem sedmice, subota i nedelja, maksimalna temperatura u nekim mestima dostigla bi i 15 stepeni. Bilo bi uglavnom suvo. Danas će biti još malo kiše i kratkotrajan sneg, ali to je vrlo malo, tako da se opraštamo od ovih hladnih dana, govori Todorović za Vesti i dodaje:

Najzanimljivije je što bi početkom naredne nedelje usledio dalji porast temperatura, tako da bi negde oko 25. februara one maksimalne vrednosti bile oko 15 do 20 stepeni. Krajem februara i početkom marta očekuje se opet pad temperature, ali se ne bi ponovio ovako veliki pad kao što smo imali protekih dana – dodao je Todorović.

Izvor: pink