Od ponedeljka, 17. avgusta, sve organizacione jedinice Fonda PIO /direkcije, filijale, službe i ispostave/ počinju sa ponovnim prijemom stranaka u šalter salama, kancelarijama i na medicinskom veštačenju.

Neophodno je da građani koji dolaze u prostorije Fonda poštuju mere i preporuke Kriznog štaba Vlade RS za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, što podrazumeva obavezno nošenje zaštitnih maski u prostorijama Fonda, dezinfekcija ruku na ulazu u prostorije Fonda, merenje temperature na ulazu u prostorije Fonda i poštovanje mera sigurne distance od dva metra.

Poslovi medicinskog veštačenja podrazumevaju maksimalno pet pregleda dnevno po lekaru, pozivanje na pregled telefonom, uz molbu da ne dolaze podnosioci zahteva koji imaju neki od simptoma infekcije ili su skoro bili u direktnom kontaktu sa kovid pozitivnom osobom. Pozivi će biti na jedan sat razmaka, kako bi se izbegle gužve u čekaonicama, a zabranjuje se ulaz pratiocima, osim u slučajevima kada su pratnja nepokretnih i teško pokretnih lica. U sobama za veštačenje sprovodiće se sve mere epidemiološke zaštite stranaka i zaposlenih.

Autor: RTV „Biser“, Izvor: PIO Fond